Meer over Respiro dell'Arte

Onze visie

Respiro Dell’Arte, een semiprofessionele muziekvereniging gevestigd in Kortrijk, biedt een gevarieerd aanbod aan van muziekopleidingen en -kampen voor jong en oud en dit voor diverse instrumenten. Dit aanbod wordt zoveel mogelijk gepersonaliseerd en aangepast aan de behoeften van het individu of de organiserende partner waarmee we samen werken.

We organiseren diverse muzikale projecten (muzikale picknick, huisconcerten ...). Eén van deze projecten is het eigen barokensemble dat jaarlijks een aantal concerten verzorgt geïnspireerd op muziek uit de renaissance- en barokperiode.

Respiro wil een zo ruim mogelijk publiek bereiken en hen in contact brengen met een breed muzikaal gamma.

Belangrijke criteria hierbij zijn :

  • Bij alle activiteiten staan kwaliteit en creativiteit hoog in het vaandel
  • Er wordt graag samengewerkt met andere verenigingen  (uit de regio, maar ook daarbuiten) binnen de amateurkunsten en semiprofessionele organisaties, maar ook met professionele partners en diverse organisaties (onderwijs, overheid, kunstenorganisaties …)
  • Respiro Dell’ Arte houdt van projecten en concerten in intieme sfeer waarbij de klemtoon ligt op het akoestische en waarbij inkomgelden zo laag mogelijk worden gehouden.
  • Respiro Dell’ Arte overlegt regelmatig met zijn docenten, begeleiders en vrijwilligers, maar ook met de klant teneinde te waken over de kwaliteit
  • We bewandelen graag nieuwe paden (dans, film, poëzie, beeldende kunst …) en staan open voor originele ideeën en initiatieven

Zin om deze visie te helpen waarmaken: word vriend van de vzw!

Respiro Dell’ Arte is een veelzijdige muziekorganisatie met vele uitdagingen. We willen mensen enthousiasmeren en muziek toegankelijk maken voor iedereen.

Meer dan honderd leerlingen volgen bij ons wekelijks muziekles.

Tientallen begeleiders en docenten zetten jaarlijks hun beste beentje voor om kinderen en tieners te begeleiden tijdens de vele muziekkampen.

We brengen jonge kinderen, reeds van in de kleutertijd, in contact met muziek. We organiseren talrijke huisconcerten om nieuw talent een kans te geven zich te tonen voor een publiek.

 

Dit is enkel mogelijk mits de inzet van vele vrijwilligers en voldoende financiële middelen voor organiseren van kampen en muzieklessen, aanschaffen van instrumenten enz...

Op vandaag krijgen wij omzeggens geen structurele subsidie, vandaar dat we een oproep willen doen aan vrienden en sympathisanten om toe te treden tot ‘De Vrienden van Respiro Dell’ Arte’.

De bijdrage is 50 € die je kan storten op het rekeningnummer:BE14 1460 5177 3483
van Vzw Respiro Dell' Arte, Hoveniersstraat 34 A 8500 Kortrijk

Vergeet niet je naam en vrienden van Respiro Dell’Arte te vermelden.

Op regelmatige tijdstippen houden we je op de hoogte van onze activiteiten door middel van een nieuwsbrief.

Naar het einde van het jaar toe nodigen we je graag uit op ons vriendenconcert.

Onze vrienden zijn

Contact

Voor meer info: M: 0474 013423 of via een mailtje naar info@respirodellarte.be